Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

"Záhada" islámu:

Muslimové, podle svých vlastních slov tvrdí, že jsou pokračováním a završením víry židů a křesťanů.

Muslimové tvrdí, že uznávají řadu proroků: Abrahám, Mojžíš, Ježíš... Mohamed. Že jsou to i jejich proroci.

Muslimové tvrdí, že křesťané a židé jsou "lid knihy", bratři ve víře ve stejného boha, že uznávají Tóru a Evangelium.

Všechna tři tvrzení jsou pro každého muslima závazná, protože tak je to napsáno v Koránu. Tak to řekl sám Alláh.

...

Jestliže muslimové uznávají Mojžíše a Tóru (5 knih Mojžíšových ze Starého zákona), tak jak je možné, že Korán neobsahuje "Desatero božích přikázání" seslaných Alláhem Mojžíšovi?? Kam se "desatero" muslimům ztratilo?

Jestliže muslimové uznávají proroka Ježíše a Evangelium, které mu seslal Alláh, tak jak je možné, že Korán neobsahuje, žádné, naprosto žádné, z božích přikázání, které prorok Ježíš Kristus říkal lidem: "Miluj bližního svého, jako sebe samého". "Co nechceš aby druzí činili tobě, nedělej ani ty jim". "Modlete se za své nepřátele". "Milosrdenství chci! A ne oběť" atd. atd...?? Kam se tato Alláhova přikázání, řečená prorokem Ježíšem Kristem, muslimům ztratila ? Kam?

Muslimové uctívají Mojžíše... ale neznají možíšovo "desatero".

Muslimové uctívají Ježíše... ale neznají vůbec žádné z jeho přikázání. Prostě: "záhada".

2 0
možnosti
Foto

Veľmi dobre, pán Tondr. K+

1 0
možnosti
Foto

Kde přišel na to, že se úspěšným bojovníkům říká "věřící" a neúspěšným "nevěřící"? Myslím, že s touto interpretací by nesouhlasila drtivá většina muslimů.

Ten verš 2:190 má historický kontext, že mekkánci se kterými se Mohamed se svým gangem nakamarádili, dovolili Mohamedovi a jeho gangu vykonat pouť do Mekky. A Mohamed "zjevil", že muslimové nemají při té pouti na mekkánce útočit, pokud mekkánci nezaútočí. Přečtěte si tafsír Al-Jalalayn - je tam k tomuto verši napsáno i to, že ten zákaz útočení byl abrogován pozdějším veršem. A mimochodem muslimové nakonec na Mekku stejně zaútočili a dobyli ji.

http://www.altafsir.com/Tafasir.asp?tMadhNo=0&tTafsirNo=74&tSoraNo=2&tAyahNo=190&tDisplay=yes&UserProfile=0&LanguageId=2

Drtivá většina veršů Koránu jsou jednoznačná. A pokud si ke koránu přečtete tafsír, tak musíte všechny verše pochopit i kdybyste nechtěl.

To, že Aláh sám sebe někdy nazývá v množném čísle je pravda. Což je docela paradoxní, vzhledem k islámskému naléhání na tauhídu (jedinnosti boha).

Já bych doporučil, kdykoliv najdete mírumilovný verš, najít si k verší tafsír, např Al-Jalalayn a tam zjistíte, že ten verš byl abrogován. A kdo může chápat korán líp, než raní islámští učenci, kteří napsali tafsíry, vysvětlení Koránu?

Jestli chcete verš, kde je muslimům jednoznačně přikázáno zabíjet ne-muslimy na základě jiného náboženského vyznání, tak tím veršem je 9:29. A ne, není to pokojné vybírání daní v islámské zemi. Je to napadení cizího uzemí a podrobení jeho obyvatel a přinucení k placení výpalného.

4 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám pán Vajdik. K+

0 0
možnosti
JL

Jedna věc je, co je v Koránu, druhé, co dělají muslimové. Stejné platí o Bibli - miluj bližního svého - a pak ta realita.

2 1
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 12,36
  • Průměrná čtenost 1207x
bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/