Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L70u33d47ě94k 17T60o84n41d87r

9. 11. 2017 14:01

Pane Burkert, myslím že Hatem Berrezouga dnes na svém facebookovém profilu napsal i odpověď pro vás, na kterou jste tak dlouho čekal:

Doznání a Poděkování:

Vážení přátelé,

čím dále tím více mi dochází, že stojím osamocený nejen ve svém snažení, ale také ve svém vidění islámu a jeho chápání. Je to jen mé vidění věcí a lhal bych sobě i Vám, kdybych to prezentoval jako vnímání islámské organizace a jejich členů. Nejsem to já, kdo má poskytnout odpovědi, koneckonců nepředstavuji nikoho kromě sebe samého. Dospěl jsem k vážnosti situace, ve které se nacházíme, abychom se přestali točit kolem horké kaše a dostali odpovědi přímo od těch islámských organizací, které vzaly na sebe tu povinnost reprezentovat islám a muslimy a zodpovídat tak za existující prekérní situaci vzniklou jedině kvůli jejich problematickému působení v ČR.

Vyžaduji přímé odpovědi. A pokud nebudou, žádám ukončení veškerých činností islámské organizace v ČR, které jsou jen palivem ke zničení současné demokratické struktury, právnického státu a polarizaci společnosti. Přečtěte to, a pokud s tím souhlasíte a myslíte si, že si zasloužíte dostat odpovědi od islámských představitelů, vysvětlení jejich činnosti a činnosti jejich členů, rozšiřujte to dál. Je to vaše země a je to na Vás, abyste se rozhodli, jaká forma islámu tady bude, anebo nebude.

My jsme buď zanedbali, zničili anebo utekli z původních vlastí a ten, který neoceňuje, co dostal a nepředstavuje žádný zdroj obohacení, ale jen vzrůstající problém, si nezaslouží výsady, které zneužil mimo svůj účel, a měly by mu být odebrány. Cítím, ze za sebe už víc dělat nemůžu, ne protože nechci, ale protože mi to přestalo dávat smysl. Je to na muslimech a jejich představitelích, aby sami rozhodli o svém osudu a celili svým povinnostem.

Přeji Vám hezký večer,

Hatem Berrezouga

Facebook - 9.11.2017

0 0
možnosti
LT

L84u43d15ě83k 44T84o24n52d58r

19. 10. 2017 14:18

Pane Burkerte měl jste pravdu.

Já jsem celou dobu ve skrytu duše doufal v iluzi, že to může být jinak. Ano, mám rád krásné iluze. A to je moje slabina. Proto jsem také pana Berezougu mnohokrát bránil.

Uplynuly dva roky co pan Berrezouga píše své blogy. Uplynuly dva měsíce, co jste mu položil jednoduchou otázku. A odpověď nikde. Ani od pana Berrezougy, ani od Ústředí muslimských obcí, ani od jiných muslimů. Všichni mlčí. Mlčí proto, že jakýmkoli vyjadřením by se jen odhalila smutná a špinavá pravda o tomto "úžasném, mírumilovném" náboženství.

Pan Berrezouga nedokázal ani za dva měsíce dát jasnou odpověď. Zato našel dostatek času, aby českou společnost děsil "náboženskou válkou světových rozměrů" pokud se jen dotkneme islámu. A že největší zlo a jeho noční můrou je Okamura...

Pane Burkerte, měl jste pravdu. :-(

0 0
možnosti
Foto

Islám a judaismus jsou ustrnulá náboženství. Svým přívržencům nenabízí nic jiného než rituál. Jsou seznamem předepsaných modliteb a svátků, jídel, obřízky a tak dále, ale to je vše. Nenabízejí žádnou potravu pro mysl. Jediné, co učí, jsou formy a externí pravidla. Své přívržence uzamykají do klece z tradic, v níž se dá sotva dýchat, ale pro duši nemají žádné poselství. Potlačují ducha, místo aby ho pozvedaly. Po mnoho století se v islámu ani v židovství neobjevil žádný nový myšlenkový proud. Dnes je židovské náboženství právě takové, jako v době, kdy byl sepsán Talmud. Islám se nezměnil od doby, kdy se Arabové vydali na svou dobyvačnou výpravu. Jejich literatura a filosofie stále opakují staré myšlenky a neprorazily mimo okruh teologie. Člověk v nich marně hledá reformátory a hnutí, jaké západní křesťanství vyprodukovalo skoro v každém století. Udržují svou identitu pouze tím, že odmítají všechno cizí a „odlišné“ tradicionalismem a konzervatismem. Pouze tato nenávist ke všemu cizímu je čas od času vyprovokuje k velkým činům.

Výňatek z Velikonoční úvahy Ludwiga von Misese

http://www.mises.cz/clanky/velikonocni-uvaha-i-1730.aspx

1 0
možnosti
LT

L13u93d32ě27k 15T66o76n67d63r

16. 8. 2017 18:14

Třeba by mohli na dotaz o Koránu odpovědět tito: http://muslimskaunie.cz

Mají tam samé studované odborníky a to dokonce ženy:

bc. Petr Jahja Moravec

Student Islámské university v Medíně Saudi Arabia (pochází z Prahy)

mgr. Daniela Bastlová

Magistra Islámské university Al azhar Egypt (Pochází z Čech, Praha)

bc. Hana Marešová

Studentka Islámské university v Medíně Saudi Arabia (Pochází z Telče)

1 0
možnosti
LT

L24u63d81ě83k 93T50o14n90d15r

16. 8. 2017 18:17

Je zajímavé, že podle stanov provozují náboženskou činnost a propagaci, ale u Ministerstva kultury zaregistrovaní nejsou. Tedy jsou to muslimové "načerno".

1 0
možnosti
Foto

Autor opakovaně vyzývá k veřejné debatě. Nerozumím tomu. Co jiného je článek na blogu iDnes a následná diskuze, než veřejná debata ? Pan Berrezouga může začít. Hic Rhodus, hic salta !

1 0
možnosti
LT

L14u81d43ě80k 48T81o65n39d28r

15. 8. 2017 20:21

Veřejná debata to bude tehdy, až my Češi, ne-muslimové, budeme moci veřejně položit reprezantativním představitelům islámských komunit u nás své dotazy a tyto islámské autority (ať už zvolené, vystudované nebo samozvané) na tyto otázky veřejně a jasně odpoví.

Omlouvám se panu Berrezougovi, ale on je bezvýznamný muslim, jehož názorem se muslimové neřídí. On muslimy v česku nereprezentuje.

2 0
možnosti
MS

Před časem H. Berrezouga napsal:

"Časem jsem objevil, že existuje paralelní poselství, hned po smrti Muhammada, anti-Korán psaný jednou z četných dynastií kříženců. Tradice a Legislativa. Tyto anti-soubory vznikly skoro ve všech seslaných poselstvích, které byly jednoduché a univerzální ve své podstatě a snažily se sjednotit lidskou rasu. Než aby otevřeně šly proti těm poselstvím, postupně do nich pronikaly, přisvojily si je a změnily zevnitř. Ti, kdo za tím stojí, se živí negativními energiemi, válkami, strachy a nenávistí.

Když jsem začal vysvětlovat skutečnou etymologii koránských slov, čekal jsem odpor, že nebudu pochopen, a že si lidé budou myslet, že se snažím rozšiřovat islám. Ve skutečnosti jsem se snažil zablokovat anti-islám, který je teď nejmocnější zbraní v rukou těch bytostí k naverbování teroristů a k radikalizaci společností.

Zdroj: http://berrezouga.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=587134

"

.

Není mi zcela jasné, zda se tento anti-Korán má týkat také Koránu samotného, a pokud ano, zda přímo jeho textu, nebo jeho interpretace.

0 0
možnosti
Foto

Tím jsem myslel jeho citování mimo historický a etymologický kontext a zneužívání k vytvoření paralelní šáríi, která nemá nic společného s původním textem, a kdo je trochu zasvěcen do dějin náboženství, tak to není a nebyl jen případ islámu.

1 0
možnosti
Foto

Pane Burkerte, děkuji za článek, který jste mi věnoval, a ve kterém jste ani jednou neprokázal, že jsem se fakticky mýlil ve svých blozích, kde jsem již několikrát napsal sporné koránské verše, viz v rubrice Dialog s nevěřícím psem. Aspoň prokažte, že se mýlím kromě té propagandy, které jsem svědkem. Vyzval jsem Vás na veřejnou debatu a odmítl jste ji, jelikož fakticky musíte stát přede mnou a fundovaně obhajovat Vaše tvrzení a já fundovaně, jak jsem už prokázal, ho budu vyvracet. Nejste první, kdo se mě snaží očerňovat, nejste první, kdo mě obviňuje z manipulace, už jsem si vyslechl i dvojitého agenta IS nebo odpadlík ze strany některých muslimů.. Je to strašně jednoduchém, místo Vašeho obsáhlého textu o mé osobě, zkuste aspoň podloženě vyvrátit jeden jediný historický a etymologický kontext, který jsem doposud uváděl ve svých blozích. A na rubrice o válečných verších skutečně pracuji a na rozdíl od Vás, se zaměřuji na filologii, dějiny a etymologii a ne na domněnky, a kdo co o mně někdy tvrdil..

Pokud ani nechcete počkat, až publikuji tu rubriku, ani mě konfrontovat při veřejné debatě, ani prokázat chybnost mých textů, jinak všechno, co píšete, mě neovlivní, mám svou cestu a hodlám v ní pokračovat.

1 0
možnosti
Foto

Pán Berrezouga

1. Tento článok som venoval v 1. rade dlhotrvajúcej absencii Vašejodpovede na zásadnú otázku: Je Korán čisté slovo Božie? Resp. ktorým Koránneobsahuje také články, ktorými sa nedá ospravedlniť teror v Paríži. Stále máte možnosť na ňuodpovedať. Neurobili ste však ani po tejto verejnej výzve. A ja som takdúfal.

2. Prosím,nezahmlievajte.Alebo uveďte kde vo svojom článku tvrdím, že sa mýlite. To Vy, nie ja obhajujemKorán. Takže "dôkazové bremeno" je na Vašej strane. Ja som len spochybnil Vaše argumenty. A ak si myslíte, že nič z nichsom nespochybnil, nič Vám nebráni reagovať na jednotlivé tvrdenia článku protiktorým máte výhrady. Zatiaľ ste tak nespravili. Namiesto toho používate „vecný argument“,že sa Vás snažím očierňovať... Keby ste aspoň povedali, ktorou vetou alebovetami. Mimochodom, Ak by som sa Vás snažil očierňovať, v záverečlánku by som neuviedol, pre ktoré veci si Vás vážim.

3. Áno, Vy ste ma vyzvali na verejnú debatu, ale neprezradili ste to, že jasom Vám povedal, že nemám záujem a to z viacerých dôvodov:

- Na zodpovedanie vyššie uvedenej otázky nepotrebujete publikum. Na to stačíodpovedať jednou vetou: Taký Korán neexistuje, alebo konečne prezradiť o ktorúverziu, alebo vydanie Koránu ide.

- To, že na danú otázku máte problém odpovedať už vyše roka a pol napovedá,že vo verejnej debate s Vami hrozí, že budete zahmlievať aj tam a k odpovedina danú otázku nepríde tak či tak a bude to len stratený čas, resp. budeto viacmenej len propagácia toho „pravého islamu“, či Koránu.

- Ak chcete vo verejnej debate hájiť, že nenávistné články Koránu platililen v minulosti, a dnes sú už neplatné, pozvite si do nej rovnocennýchsúperov, napr. šéfov moslimských organizácií či imámov, ktorí tvrdia, že ak budú v Koránespochybnené nejaké články (napr. nenávistné), tým môže byť ľahko spochybnený celý Korán. A kto vie, možno sa na tom aj zhodnete, či?

0 0
možnosti
Foto

Už xkrát se polemizovalo nad otázkou svatých textů. Obhájci textů v Koránu argumentují, podle mne ne irelevantně, texty ve Starém zákoně a jejich chápáním v historickém kontextu. Podle mého je toto dost podobný příklad.

Pořád říkám, že to je věc vývoje, ve 14. století si málokterý křesťan uměl představit, v jaké fázi se jeho náboženství bude nacházet po 600 letech vývoje. Byť islámofobové budou argumentovat tvrzením, ze islám je neměnný, nikdo z nich, ani žádný muslim, neví, do jaké podoby se za cca 600 let vývoje, které ho dělí od vzniku křesťanství, dostane.

já mám za to, že texty v knihách je třeba vnímat právě v kontextu doby a situace, jaká panovala.

Stejně tak, jako se dá k páchání zla inspirovat beletrií nebo filmy, není třeba do toho motat náboženství. Je to prostě o chápání.

A stejně tak jako leckterý křesťan nezná Bibli, leckterý muslim nezná korán a další svaté texty a koná podle zvyků, tradic a kázání duchovních.

A já tvrdím, že Hatem říká to, co tvrdím já, jen daleko víc fundovaně, protože je narozdíl ode mne muslim.

1 0
možnosti
Foto

Treba pamätať na to, že aj postoj je čin. A teda ak umiernení moslimovia budú naďalej zastávať názor, resp. slepú vieru, že celý Korán je v súlade s božou vôľou, teda logicky aj jeho nenávistné články, tým nepriamo podporujú tých, ktorí tieto články realizujú. Zbytok, na ktorý poukazujem v článku, sú len výhovorky, lak.

4 0
možnosti
VM

Islám není ve své podstatě náboženství. Je to ideologie moci, ve které nemá lidský život žádnou hodnotu, která má jediný cíl a to ovládat a to za jakoukoliv cenu......

5 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 12,36
  • Průměrná čtenost 1207x
bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/