Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Správná odpověď je:

"4. Nevyhovuje im to, ale majú zo seba navzájom strach." !!

Klíčem je strach, který je všechny drží pohromadě jako stádo. V muslimských zemích je ten strach absolutní a všeprostupující, protože i sebemenší pochybnost o islámu vede ostrakizaci, k vyloučení ze společnosti. I vaše vlastní rodina se od vás odvrátí. Budete psanec a budete se modlit, aby vás někdo nezabil za odpadlictví. Proto se nikdo z nich od islámu nebude distancovat, a to ani v případě, že sám ve své duši žádným věřícím muslimem není. Ale bude to předstírat, aby nebyl vyobcován.

Krásně o tom píše Hame Abdel-Samad ve své knize "Účtování s Mohamedem"

( http://neoluxor.cz/popularne-naucna/uctovani-s-mohamedem--245798/ )

Autor je původem Egypťan, silně věřící muslim, jeho otec byl imám. Vystudoval vysokou školu v Německu a postupně si uvědomil, že s islámem není "něco v pořádku". A napsal kritickou studii o osobě Mohameda: "Účtování s Mohamedem".

Své poznatky přednesl na egyptské muslimské teologické univerzitě al-Azhar. Byla na něj za to vydána fatwa - trest smrti. Od té doby sice žije v Německu, ale i tam je pod stálým policejním dohledem, aby ho muslimové nezabili...

Tu knihu všem vřele doporučuju! Protože slabé místo islámu je Mohamed (Korán až v druhé řadě). Vyznání víry zní: ""Není božstva kromě Alláha a Muhammad je jeho posel“. Tedy islám = Alláhův Mohamed a Mohamedův Alláh. Když se v očích muslimů rozpadne Mohamedova "svatost" a "božskost", rozpadne se i celý islám. Islám přestane být nebezpečný. Je třeba, aby muslimové začali diskutovat o Mohamedovi - jaký byl. A úplně stačí, když to bude diskuse nad jejich - islámskými texty o Mohamedovi. Stačila by k tomu tato kniha: oficiální Mohamedův životopis od Ibn Isháka: "Muhammad - život Alláhova proroka" ( http://neoluxor.cz/beletrie/muhammad-zivot-allahova-proroka--23804/ )

Ale jak je k takové diskusi "vyhecovat", to bohužel nevím...

1 0
možnosti

Jen pro zajímavost: víte proč jsou hrdlořezové Islámského státu většinou celí v černém a kromě očí mají i zakrytý obličej? To není maskování. Takto se oblékala Mohamedova osobní elitní garda.

0 0
možnosti

Není možné se distancovat od vybraných částí Koránu, protože CELÝ (sic!!!) Korán je seslaný od Alláha, tedy neměnný a neodvolatelný.

0 0
možnosti

Ne, žádní umírnění muslimové nečelí žádné výzvě, protože žádní neexistují. To je jen nesmyslná nálepka vymyšlená Konvičkou a Kotlebou a jimi podobnými.

1 4
možnosti

Tak umírnění muslimové neexistují... Takovou upřímnost bych od vás nečekala.

1 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 12,36
  • Průměrná čtenost 1207x
bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/