Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Hlavne že ste sa zapojil do diskusie.

0 0
možnosti
MV

Pokud to byla reakce na mne, tak upřesním mé vyjádření .............. 

Pokud se nemýlím, tak Ježíšovo chování a obsah jeho kázání bylo v rozporu s tehdejšími zvyky. Byl za to souzen, a jak bychom řekli dnes, po právu odsouzen. Následně byl potupně popraven. To vše proběhlo v souladu s tehdejším právem. ............... Dnes celý tento příběh vidíme jiným pohledem, ale to neznamená, že je správné ho nazývat "brutální vraždou". 

Toto slovní spojení mne utvrdilo v tom, že váš blog nebude objektivní a nemá cenu ho číst. ....... :-) Stačí takto?

0 0
možnosti
MV

M40i39l30a31n 37V54e12l91k62ý

31. 3. 2013 14:51

Přečetl jsem prvních pět slov blogu a přestalo mne to bavit. ............ Blbosti nečtu :-/Rv

0 1
možnosti
AK

každý to může vidět jinak a kritizovat tento systém jak se mu zlíbí

...já to vidím takto: křesťanství nabádá, aby se lidé k sobě snažili chovat hezky....a tohle pochopíme, až tady budou chlapi nosit plnovous a ženy burky...pak budem tajně vzpomínat na "miluj bližního svého...."

3 0
možnosti
MP

1) „Možno kresťanom sa to páči, že následky nášho zlého konania by mal brať na seba niekto iný. Napr. Ježiš - Syn Boží. Mne osobne sa to nie len že nepáči, ale pôsobí to na mňa skôr poburujúco.“

— Ano, evangelium pobuřuje. Přijmout milost zadarmo je pro mnoho lidí tak ponižující, že ji odmítají.

~~~

2) „Prečo by som mal byť postihnutý za to, čo možno spískali kedysi Adam a Eva v raji?“

— Když je žena toxikomanka, budete se ptát, proč by mělo být její dítě postižené, když přece za nic nemůže? Po Adamovi a Evě jsme zdědili sklon páchat zlo a neschopnost se sami zachránit. Nejsme za to trestáni (tady je vinen nepříliš šťastný termín „dědičný hřích), ale neseme následky. Slovy klasika: může se vám to nelíbit, můžete s tím nesouhlasit, ale to je asi tak to jediné, co proti tomu můžete dělat.

2 2
možnosti
Foto

Já bych to tak nezobecňovala. Nejsem totiž přesvědčená, že všichni lidé bez rozdílu mají jakýsi "sklon páchat zlo". Ostatně, co je to "zlo"? 

Kromě toho, zvážíme-li, že "Ev" bylo pravděpodobně minimálně sedm, která z nich spáchala hřích? Co tím hříchem bylo a je vůbec takový hřích skutečně "zlem"?Pokud však ano, pak z čího pohledu a proč?

A proč bychom se měli zachraňovat? Před čím? Sami před sebou nebo snad před Bohem (dejme tomu cizím)? 

A co vlastně je "spása"? Jakou má mít konkrétní podobu? Kdo ji potřebuje a k čemu?

Ostatně slovo "spása" a jeho odvozeniny pravděpodobně vznikly špatným překladem....

3 1
možnosti
BJ

Ještě bych ráda autora, nebo kohokoliv dalšího, pozvala na svůj web, kde se snažím vysvětlit, jak to vlastně doopravdy je. Chápu, že křesťanství je někdy hodně nepochopitelné i kvůli tomu, co se objevuje v médiích, jak jednají určití lidé, kteří jsou považováni za představitele církve a i jiní. Takže jsem napsala několik článků, kde bych to lidem ráda trochu přiblížila. Vidím, že se o tuto otázku zajímate, když o ni píšete. Proto tedy zvu: http://www.moje-inspirace.cz

0 1
možnosti
BJ

Ano, křesťané přijali to, že za ně Ježíš zemřel. A je to tak proto, že pokud chce být člověk dokonalý, nikdy toho sám prostě nedosáhne. Každý někdy v životě udělal něco špatného. Nejde tu o pochybení Adama, ale o naše vlastní chyby. Nění nikdo na světě, kdo by nikdy nic špatného neudělal. Stejně tak jako by soudce neodsuzoval nikoho za hříchy jeho prarodičů, tak by ani nemohl vrahovi odpustit trest kvůli tomu, že dělal taky dobré skutky. Je to podobné - naše chyby se nemažou tím, že se snažíme to odčinit nějakými dobrými věcmi.Prostě už nás to navždy poskvrnilo. Proto potřebujeme Ježíše, jedině přijetím toho, že se nechal za nás potrestat, máme možnost být před Bohem vlastně zcela dokonalí a tím pádem smět být s Ním, být mu nablízku, být jeho přítelem a být si jisti věčným životem. A pokud skutečně věříme, tak se podle toho taky chováme. I v Bibli je napsané, že víra bez skutků je mrtvá,totiž že ti, co o sobě tvrdí, že jsou křesťané ale chovají se zle,nebudou zřejmě skuteční.

Nevím o tom, že by VŠECHNY církve ignorovaly slova že to, co se zaseje se také sklízí. Já to ve své církvi slyším dost často - a je to velká pravda.Ovšem díky Ježíši máme možnost se vyhrabat ze vší špíny, do které se člověk může dostat.Proč nepřijmout nabídku něčeho fakt skvělého, když je to navíc ještě zdarma?:)

Bible mluví o tom, že je vše možné v kontextu zázraků apod. Můžeme se odvážit modlit i za věci, které se zdají být nemožné, a zázraky se skutečně dějí.Pokud je křesťan, co jedná zle a dokáže si to nějak okecat, že je to vlastně v pořádku,tak zcela jistě ignoruje Bibli. A takových není málo... Ježíšova oběť byla a je velmi důležitým bodem v historii. A navíc dlouho předvídaným a prorokovaným i s mnoha detaily. A já jsem přesvědčená o tom, že je to nejdůležitější věc pro každého jednotlivého člověka. A nejde tu v žádném případě o nějaké slepé náboženství.

1 1
možnosti
JM

Ano, vidím to podobně:

Bůh řekl lidem: Jste darebáci, zasloužíte si peklo, ale pokud zabijete mého syna, já vám odpustím.

No neberte to, když je to tak výhodné! Tak toho Ježíše, božího syna zabili a Bůh jim odpustil!

A nikomu to není divné...8-o

2 3
možnosti
BJ

možná proto, že je to kapičku jinak:)

1 1
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 11,84
  • Průměrná čtenost 1196x
Bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10. 1 .2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?" Na blogu Sme od r. 2007, neskôr VIP bloger, ale od 19. 11. 2021 síce nie zmazaný, ale umlčaný.