Odkaz moslimským komunitám po udalostiach v Nice a v Nemecku 7/2016

2. 08. 2016 14:20:00
To je úľava!... Mohamed v Nice možno nezavraždil kamiónom desiatky nevinných civilistov ako člen teroristickej organizácie Islamský štát, ale "len" z vlastného presvedčenia..., alebo možno "len tak"...,

nanajvýš kvôli nejakej psychickej poruche...

Podobne je "úľavou" aj zistenie polície, že tisíce potencionálnych islamských teroristov po Francúzsku a Nemecku síce behá, ale je potešiteľné, že sa o nich vie...

Aby nebolo všetko len "ružové"..., zarmucujúce je na strane druhej napr. to, že z moslimských komunít žijúcich v EÚ sa neraz ozývajú vážne obavy z útokov voči nim...

Je to zaujímavé - útoky na nevinných civilistov (vrátane tých ku ktorým sa neprihlási žiadna teroristická organizácia ale kde zistené skutočnosti nasvedčujú tomu, že išlo o nábožensky motivované činy so znakmi teroru), ktoré sa v poslednej dobe v EÚ odohrávajú pomaly ako na bežiacom páse (viď prípad z prvej polovice júla v Nice a Nemecko posledných dní - 4 útoky za 7 dní), majú na svedomí jedinci s koreňmi v krajinách, kde islam, aj so svojimi zvrátenými článkami, znamená oveľa viac ako čokoľvek iné, no napriek tomu moslimské komunity, podľa toho čo čítam v médiách, skôr vyjadrujú obavy z útokov voči moslimskej menšine v EÚ ako obavy z pokračujúcich útokov na civilistov, hlavne inovercov, v mene Allaha.

ODKAZ MOSLIMOM:

Všetky moslimské komunity žijúce v jednotlivých mestách EÚ by sa mali V PRVOM RADE verejne dištancovať od zvráteností v Koráne, v moslimskom práve šaría a v moslimskom životopise proroka Mohameda s mnohými, nie že negatívnymi, ale totálne zvrhlými vzormi správania sa. ALE NIE, tieto komunity ich vo všeobecnosti plne rešpektujú, lebo to čo je v Koráne, to je pre nich čisté slovo božie a to čo robil prorok Mohamed (pokrivene vykreslený v moslimských spisoch) tak to je pre nich vzorové nasledovanie vôle božej...

AŽ POTOM by malo, alebo mohlo zo strany moslimských komunít nasledovať odsudzovanie teroristických útokov a ďalších zvrhlostí, ktoré sa odvolávajú na plnenie vôle Allaha. Vlastne to potom ani nebude potrebné, lebo ak sa tieto komunity dištancujú od vyššie uvedeného, tým pádom je všetkým obyvateľom EÚ jasné, že tieto vraždy a násilnosti nemajú s väčšinovou alebo skutočnou moslimskou vierou nič spoločné.

ALE KDEŽE! Oveľa jednoduchšie je pokrytecky odsudzovať len samovražedné a iné útoky vykonané v mene Allaha, resp. na základe určitých článkov islamu, čo je vlastne to isté, ako odsúdiť zdroj ich motivácie – teda články islamu, ktoré sú nenávistné. Je to choré - odsudzovať likvidáciu inovercov a súčasne prejavovať úctu k tomu, čo na na túto likvidáciu nabáda.

Netvrdím, že moslimské komunity žijúce v EÚ nemajú právo vyjadrovať svoje obavy z útokov proti nim ako odpoveď na rastúce islamské teroristické útoky na súčasnú majoritu EÚ. Tvrdím len, že bez toho, aby tieto komunity najprv spravili to, čo je uvedené vyššie v ODKAZE, ich obavy (popri terore, ktorý sa tu pácha na základe zvrátených článkov islamu, ktoré aj oni vo všeobecnosti považujú za čisté slovo Allaha), budú vyznievať nechutne komicky.

Fakt, že islam má potenciál inšpirovať k násiliu na nevinných ľuďoch, alebo dokonca aj k samovražedným útokom, bol už veľakrát preukázaný. Nikto nemôže poprieť, že najväčší zdroj ideologicky motivovaného násilia vychádza z islamského prostredia.

Preto dovtedy, kým islamská kultúra nepostaví, resp. moslimskí predstavitelia nepostavia cenu ľudského života, aj keď pôjde „len“ o inovercov, nad poslušnosť k silne pokrivenému „Allahovi“, mnohí moslimovia neprestanú v jeho mene zabíjať.

Zodpovedné za to sú vo veľkej aj mlčiace moslimské komunity v EÚ.

Tlačme preto, ako len môžme na zastavenie tohto alibizmu a pokrytectva.

Autor: Marcel Burkert | úterý 2.8.2016 14:20 | karma článku: 30.61 | přečteno: 1144x

Další články blogera

Marcel Burkert

Bologna a Ravena. V regióne Emilia-Romagna.

Bologna je so svojimi 404 tisícmi obyvateľov 7. najväčším talianskym mestom, a to za šiestym Janovom (679 tisíc) a pred ôsmou Florenciou, ktorá má len o jednu tisícku menej obyvateľov ako ona - Bologna.

25.2.2024 v 22:36 | Karma článku: 11.01 | Přečteno: 178 | Diskuse

Marcel Burkert

Bratislava a jej vybrané okrajové mestské časti 2004 - 2010 a 2017 - 2019

K roku 2024 je tomu len 106 rokov, čo sa rozhodovalo, či dnešné najväčšie slovenské mesto bude pripojené k Československu, k Maďarsku, alebo k Rakúsku

27.1.2024 v 19:22 | Karma článku: 14.09 | Přečteno: 285 | Diskuse

Marcel Burkert

Zákutia Benátok. A Chioggia - ako dodatok.

V celej histórii Talianska ho jeho severovýchodné regióny spájali s exotickým vonkajším svetom Byzancie a Orientu. Túto funkciu spojovateľa s exotickým svetom, a nielen pre Taliansko,

10.1.2024 v 22:19 | Karma článku: 11.49 | Přečteno: 160 | Diskuse

Marcel Burkert

Z pláží do hôr. Mallorca 2/2 + ostrov Sa Dragonera

Mallorca, po slovensky Malorka, je dlhá približne 110 a široká 70 km. Cez celú jej západnú časť sa tiahne pomerne vysoké pohorie „Sierra de Tramuntana", zapísané do zoznamu UNESCO.

28.12.2023 v 21:46 | Karma článku: 10.66 | Přečteno: 175 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 6 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.81 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 221 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 629 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 111 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1025

bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...