Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To muselo dát práce...

1 1
možnosti

... a přitom taková blbost. Souhlasím

1 1
možnosti

Ty školy snad mohou za všechno - rodina nic, společnost nic ...

3 1
možnosti
Foto

A nezabúdajme na faktor slobodnej vôle jednotlivca. Ľavicovo orientovaní ateisti väčšinou za všetko zlyhanie jednotlivcov vinia spoločnosť (rodinu, škola, kamaráti). Ja verím, že bez ohľadu na to v akom prostredí človek vyrastá a čo zažil, on sa rozhodne ako bude na to reagovať.

0 0
možnosti

Ten útok neměl přímo s materialismen střelce nic společného.

3 0
možnosti

V úvodu autor píše: "Netvrdím, že veriaci sú lepší ľudia ako materialisti" v dalším ale je, že by člověk měl vědět co je svědomí v podání pánbíčkářů, jinak se naznačuje, že mu svědomí nemůže zabránit v páchání špatností. Takže přeci jenom asi věřící jsou lepší lidé ne, vždyť je to logické?

Takže, pravda je taková, že svědomí máme vrozené a náboženství je nadstavba a na naše morální sudy nakonec nemá vliv. Můžeme se podívat na míru kriminality mezi ateistických Českem a katolickým Polskem, nebo dalšími zeměmi a spíš by to vypadalo, že lepší lidi jsou ateisti.

Jinak, tady je studie, podle které náboženství na morálku nemá vliv (imho, je to další taková věc, kterou si věřící nalhávají)

https://www.osel.cz/4869-je-nabozenstvi-zdrojem-moralky.html

0 0
možnosti
Foto

Věřící má ovšem výhodu, že se může vyzpovídat a případně koupit odpustek. Tím se hřích smázne.

Chudák ateista se musí se svým svědomím poprat sám.

2 0
možnosti
Foto

Autor se snaží běžet ,,dlohou tratˇ, COŽ SÁM UVÁDÍ VE SVÉM CV pod svým fotem. Dovolím si připomenout coby pamětník, a nejen jemu, ,,kauzu" Hepnarová, od které letos uběhlo již 50 let

Celý svět měla za nepřítele!

0 0
možnosti
Foto

Nejvíce mrtvých mají na svědomí války ve jménu mnohých náboženství, tedy i ve jménu božím.

Takže bych ten materialismus až tak neodsuzovala....

4 2
možnosti

Tohle není pravda. Například mongolská expanze rozhodně nebyla nábožensky motivovaná ("materialisti" to samozřejmě taky nebyli). Ani první, ani druhá světová válka neměly žádnou náboženskou podstatu. Galské války a obecně římská expanze, vliv náboženství pouze výjimečně. V Číně náboženské války snad neexistují už dva tisíce let, možné výjimky jako bylo povstání Taipingů jsou dost pochybné. U řady dalších tažení (Pizarro) bylo náboženství jenom tenká průzračná slupka

4 2
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 11,84
  • Průměrná čtenost 1196x
bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/