Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Položím otázku obecně: Proč vůbec nosit stužky v barvách cizí země? Chápu nošení stužky v barvě národa, ke kterému člověk patří, když se jedná o silně vypjatou situaci, týkající se výhradně a bezprostředně dané země. Nošení stužky v barvách jiných zemí, jedno kterých, jichž nejsem občanem, je dle mého názoru přinejmenším zvláštní. Viz historie.

1 1
možnosti

Pojem, jako podpora jiného státu například nošením stužky v jeho barvách, je pro vás zřejmě z v l á š t n í. Proč myslíte, že se ve světě kvůli jakýmkoliv jiným příležitostem osvětlují významné budovy barvami příslušného státu?

2 1
možnosti

J51a73n 70R26á87ž

1. 5. 2022 13:25

I když patřím k těm, kdo Ruskou agresivní válku na Ukrajině tvrdě odsuzují, s provokatérem Vašeho ražení bych v hospodě seděl u jednoho stolu velmi nerad. Přijít ke stolu, kde vím, že tam sedávají lidé, kteří "priamo, alebo nepriamo ospravdlňujú ruskú agrésiu" s ukrajinskou stužkou je stejně hloupá provokace, jako kdybych přišel na schůzi komunistů s americkou vlajkou. Asi jste se pohádat chtěl.

Naprosto se ztotožňuji z názorem p. Viklického v diskusním příspěvku níže. Do hospody chodí lidé se pobavit a ten, kdo se chce hádat, tam nemá co dělat.

5 1
možnosti
Foto

S ukrajinskou stužkou chodím všade. Nebudem si ju dávať dole len kvôli tomu aby som niekoho neurazil. Do danej krčmy som chodil 10 rokov a sedával som pri danom stole. Prečo by som to mal bezdôvodne meniť len preto, že sa s niekým nezhodnemm vo všetkom. Za 10 rokov nedošlo k žiadnemu konfliktu až teraz.

A nesúhalsím s tým, že v krčme by sa malo rozprávať výlučne len o neutrálnych veciach. Kto sa chce rozprávať o politike, nech sa o nej rozpráva.

Inak, pohádať sa dá aj na téme športu alebo piva. Záleží od ľudí.

0 0
možnosti

Normální chlap si jde do hospody pokecat, ne se pohádat. Proto je taky politika v hospodě (nejen) u našeho stolu tabu, maximálně se obejde 2 větami a šlus.

Hospodská témata k pivu jsou jídlo, ženské, sport, co se kde staví, co se kde bourá a jde se domů. To na ty 3-4 hodiny v pohodě stačí:-)

4 0
možnosti
Foto

Pohádať sa dá aj na téme športu alebo piva. Záleží od ľudí.

Na strane druhej, aj o politike sa dá rozprávať kultivovane.

0 0
možnosti

Vidím zásadní rozdíl mezi obsluhou a zákazníkem.

2 0
možnosti

Můžete vložit recenzi podniku na mapách Google.

3 0
možnosti
Foto

Je to necelých 200 metrov od prezidentské paláca cez námestie. Konventná 19.

0 0
možnosti
Foto

Koukám, že nejdřív nic a potom je tady najednou můj příspěvek 2x v různém provedení, pro Zieglera příležitost dát 2x mínus. A to se vyplatí.:-)

1 0
možnosti

Z různých průzkumů je vidět, že na Slovensku je skutečně menší podpora Ukrajiny, než v Česku. Je to s podivem, protože například srpen 1968 jsme zažili ještě ve společném státě. Jinak to chování číšníka byl hodně neprofesionální. Být majitelem, tak ho na hodinu vyrazím. Ne pro jeho názory, ale kvůli tomu, jak se chová k zákazníkům. Pregnantně to vyjádřil hostinský Palivec ve Švejkovi:

"Host jako host, třebas Turek. Pro nás živnostníky neplatí žádná politika. Zaplať si pivo a seď v hospodě a žvaň si, co chceš. To je moje zásada. Jestli to tomu našemu Ferdinandovi udělal Srb nebo Turek, katolík nebo mohamedán, anarchista nebo mladočech, mně je to všechno jedno.":-)

6 1
možnosti
Foto

Slováci byli vždy hodně jiní. Na Slovensku jsem strávil pár let a s námi nemají moc společného. Stačí se podívat trochu do historie, třeba tak zhruba 80 let zpátky.

3 0
možnosti
Foto

No a jak jste si myslel, že dopadnete když víte co je tam za osazenstvo. Na to, že jste tam šel provokovat několikrát jste ještě dle mých zkušeností ze slovenských hospod, dopadl ještě velmi dobře.

5 1
možnosti
Foto

Tak jste sám napsal jak to v té hospodě vypadá a jdete tam provokovat znovu a znovu? Jak jste si myslel, že dopadnete? Z vlastní zkušenosti ze slovenských hospod bych řekl, že ještě velmi dobře.

5 1
možnosti
Foto

Lenže ja sa nebojím. A neprovokujem. Slobodne vyjadrujem svoje názory. A prečo nie aj v krčme?

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS