Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

L49u68d69ě62k 68T26o76n32d75r

16. 1. 2018 22:44

Křesťané žijí v omylu. Křesťané si myslí, že rozdíl mezi křesťanstvím a islámem je jen v tom, že muslimové neuznávají křesťanské dogma o Ježíši jako "božím synu" a nevěří, že byl ukřižován. V tom, že je celý rozdíl. Jinak mají vše ostatní společné - víru ve stejného boha, ve stejné svaté knihy - Tóru a Evangelia (Starý a Nový zákon). Kromě dvou "drobných teologických rozdílů", jsou křesťané i muslimové bratři ve víře. V tomto přesvědčení je utvrzují i všechny křesťanské autority.

A v tom je i největší omyl křesťanů. A je to omyl zcela fatální, osudový...

0 0
možnosti
LT

L49u85d27ě17k 19T30o35n81d75r

16. 1. 2018 22:51

V dubnu jsem poslal tento mail:

Sent: Thursday, April 06, 2017 11:11 PM

To: 'praha@muslim.cz'; 'brno@muslim.cz'; 'info@islam.cz'

Subject: Korán, Tóra a Evangelia

Dobrý den, právě jsem dočetl Korán a vrtá mi hlavou jedna věc: v Koránu se na mnoha místech říká, že text Koránu je završením předcházejících poselství, která jsou obsaženy v Tóře a v Evangeliích. Tedy i muslimové uznávají řadu předcházející proroků a jejich poselství (Abrahám, Mojžíš, Ježíš...) a tedy, i muslimové uznávají Tóru a Evangelia.

Ale zároveň se tam říká, že židé a křesťané tato poselství zkreslili nebo pozměnili. Což chápu. Ale nechápu, co je tedy podle muslimů správná verze předchozích Božích poselství ??? V Koránu jsou uvedeny příběhy: Abrahámovo obětování syna, Mojžíšův zápas s faraonem, klanění zlatému teleti, Noe, Ježíšovo narození, uzdravování nemocných a "smrt" (nanebevzetí).

Možná jsem něco opomenul, ale v podstatě se Korán o více věcech z Tóry a Evangelií nezmiňuje. A to mi nedává smysl. To nechápu.

To je vše co muslimové z Tóry a Evangelií uznávají? A zbytek ne?

A jestli ano - kde najdu verze biblických poselství v té podobě, jak je uznávají dnešní muslimové ???

Nechci po vás žádný sáhodlouhý výklad a teologické pojednání. Stačí mi jen pouhý odkaz na to, kde najdu verze Tóry a Evangelií, které současní muslimové uznávají za věrohodné. To mi úplně stačí.

0 0
možnosti
JR

J63a35r29a 38R57a55n67k

5. 1. 2018 5:26

Zvlastni.....pokousela jsem se cist Vase povidani na zacatku Vaseho blogovani a bohuzel se to neda cist. Pan Hatem je velice inteligentni a takove jsou take jeho clanky, na zacatku jste ho vsichni obdivovali a najedou jste se pomilousovateli?:-/

0 0
možnosti
Foto

Inteligencia je jedna vec a druhá vec je podsúvať čitateľom lož, či už úmyslene, alebo neúmyselne, že islam je reformovateľný. Vy tomu ale kľudne môžte veriť, lebo to tvrdí pán Hatem a on je inteligentný.

Ja jeho inteligenciu nespochybňujem, len som článkom poukázal na to, že svoje tvrdenie nevie vyargumentovať.

Škoda že ste nereagovali vecne.

Moje blogovanie nikoho čítať nenútim.

Ja som pána Berrezougu nikdy neobdivoval. Napriek tomu som na jeho pozitíva poukázal v predošlom článku.

0 0
možnosti
DC

D20a21v47i73d 30C72e45c38h

4. 1. 2018 15:30

Islam moze byt reformovatelny - do este horsej formy....

2 0
možnosti
MK

Nemám potřebu se zastávat pana Hatema, byť jsem jej osobně poznal. Musíte si vzít k hodnocení všechny jeho články a pak teprve zjistíte, jak je ten poslední převratný. Důvody, proč nejde reformovat v Evropě jsou zcela jasně v článku popsané.

Základem snažení pana Berrezougy, tedy snaha reformovat středověké chápání islámu, navíc zatížené náplavou "učených" vylepšení po Mohamedově smrti, je výklad Koránu (při jeho znalosti staroarabštiny) bez dobově cílených veršů. Myslel si, že v klidných vodách evropských to půjde, ale nikdo se k němu nepřidal a naopak, za oprávněnou kritiku do vlastních řad mu bylo vyhrožováno smrtí.

Po mnohaletých zkušenostech s muslimy v Čechách (jejich napojení na SA je samo překážkou) a možná i jinde dospěl k poslednímu článku, za který není hoden ostré kritiky; lze mu jen popřát, aby se mu reforma na půdě sekulárního islámského státu podařila. Nemohu samozřejmě předvídat konečnou podobu, jen intuitivně tuším, že by, hlavně v záp. zemích, mohla být přínosná.

1 0
možnosti
Foto

Pán Kulhavý, Berrezougove ostatné hodnotenia, pozitíva, samozrejme do úvahy beriem. Oceňujem ich. Venoval som im záver predošlého článku; viď odkaz pod článkom ku ktorému diskutujete. Napriek tomu ale s jeho tvrdením, že islam je reformovateľný..., absolútne nesúhlasím a toto tvrdenie považujem za tak závažné, že som mu venoval článok.

0 0
možnosti
PK

Nepodceňujte Čechy o islámu myslím mají jasno a měl i velikán české kultury Jan Werich.

1 0
možnosti
  • Počet článků 113
  • Celková karma 12,36
  • Průměrná čtenost 1207x
bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/