Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Správná odpověď je:

"4. Nevyhovuje im to, ale majú zo seba navzájom strach." !!

Klíčem je strach, který je všechny drží pohromadě jako stádo. V muslimských zemích je ten strach absolutní a všeprostupující, protože i sebemenší pochybnost o islámu vede ostrakizaci, k vyloučení ze společnosti. I vaše vlastní rodina se od vás odvrátí. Budete psanec a budete se modlit, aby vás někdo nezabil za odpadlictví. Proto se nikdo z nich od islámu nebude distancovat, a to ani v případě, že sám ve své duši žádným věřícím muslimem není. Ale bude to předstírat, aby nebyl vyobcován.

Krásně o tom píše Hame Abdel-Samad ve své knize "Účtování s Mohamedem"

( http://neoluxor.cz/popularne-naucna/uctovani-s-mohamedem--245798/ )

Autor je původem Egypťan, silně věřící muslim, jeho otec byl imám. Vystudoval vysokou školu v Německu a postupně si uvědomil, že s islámem není "něco v pořádku". A napsal kritickou studii o osobě Mohameda: "Účtování s Mohamedem".

Své poznatky přednesl na egyptské muslimské teologické univerzitě al-Azhar. Byla na něj za to vydána fatwa - trest smrti. Od té doby sice žije v Německu, ale i tam je pod stálým policejním dohledem, aby ho muslimové nezabili...

Tu knihu všem vřele doporučuju! Protože slabé místo islámu je Mohamed (Korán až v druhé řadě). Vyznání víry zní: ""Není božstva kromě Alláha a Muhammad je jeho posel“. Tedy islám = Alláhův Mohamed a Mohamedův Alláh. Když se v očích muslimů rozpadne Mohamedova "svatost" a "božskost", rozpadne se i celý islám. Islám přestane být nebezpečný. Je třeba, aby muslimové začali diskutovat o Mohamedovi - jaký byl. A úplně stačí, když to bude diskuse nad jejich - islámskými texty o Mohamedovi. Stačila by k tomu tato kniha: oficiální Mohamedův životopis od Ibn Isháka: "Muhammad - život Alláhova proroka" ( http://neoluxor.cz/beletrie/muhammad-zivot-allahova-proroka--23804/ )

Ale jak je k takové diskusi "vyhecovat", to bohužel nevím...

1 0
možnosti

Jen pro zajímavost: víte proč jsou hrdlořezové Islámského státu většinou celí v černém a kromě očí mají i zakrytý obličej? To není maskování. Takto se oblékala Mohamedova osobní elitní garda.

0 0
možnosti

Není možné se distancovat od vybraných částí Koránu, protože CELÝ (sic!!!) Korán je seslaný od Alláha, tedy neměnný a neodvolatelný.

0 0
možnosti

Ne, žádní umírnění muslimové nečelí žádné výzvě, protože žádní neexistují. To je jen nesmyslná nálepka vymyšlená Konvičkou a Kotlebou a jimi podobnými.

1 4
možnosti

Tak umírnění muslimové neexistují... Takovou upřímnost bych od vás nečekala.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS