Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

duch zavražděného iuose

31. 10. 2012 12:05
hmm

problém je v tom, že cikáni sami změnu skutečně nechtějí. A nebo je problém v tom, že stát je nědokázal přesvědčit, aby tu změnu sami chtěli.

Ostatně žádný závislý na drogách, alkoholu, nebo i dávkách se nevyléčí, dokud změnu skutečně nechce on sám

0 0
možnosti

Karl Novak

31. 10. 2012 13:09
Proč by je stát měl o něčem přesvědčovat ?

Všichni občané jsou si rovni před zákonem a státní úředníci nemají o čem občany přesvědčovat.

Občané mají říkat úředníkům pokyny, ne naopak !

Cikáni jsou občané jako všichni ostatní a není možné na ně používat jiná měřítka.

0 0
možnosti

Pierre de Croissant

31. 10. 2012 11:58
Příčina romské bídy

1. Inteligence. Pokud se mozek necvičí  od útlého věku, rodiče s dětmi nekreslí, nepočítají, neučí je nazpaměť říkanky, pak je dosažená inteligence v dospělosti jen na cca 70 až 80 % možného potenciálu.

2. Charakter. Každý má v sobě potenciál jak pro spolupráci , tak pro boj. Čemu dá přednost se rozhoduje od dětství. Příkladem,zákazy učením etice.

3. Temperament. 50 % podíl dědičnosti. Zbytek se děti učí ovládat učením k sebekázni. Tzv. přirozený temperament je ve skutečnosti jen nedostatkem sebeovládání.

Pokud někdo tvrdí, že má více rád děti, než druzí, protože je k ničemu nenutí, nic jim nezakazuje, nechává je si hrát, jak  chtějí, či je dokonce je bere jako dospělé, tak se obrovsky mýlí. Ve skutečnosti jim činí medvědí službu, protože z nich nebudou chytří či vzdělaní lidé, poctiví a čestní, vytrvalí a ukáznění, tedy schopní dobře obstát v moderní společnosti.

A o tom celý problém je. O kultuře. Kdo přizná, že základní problém je vlastní kultura a vzdá se ji? Když nic jiného nemá?

1 0
možnosti

Karl Novak

31. 10. 2012 9:25
Tento návrh jde proti svobodě občanů a je velice nebezpečný

Jde o nesmyslnou a zbytečnou regulace. Je to návrh, aby se stát pletl lidem do života absurdním způsobem. Otázky spojené s Vaším návrhem jsou velice naléhavé.

Chcete omezit počet dětí za použití násilí všem nebo jenom cikánům ?

Pokud všem, je to obludný a hnusný návrh. Pokud jenom cikánům, pak je návrh ještě hnusnější a obludnější.

Přitom řešení je snadné a jednoduché. Zrušit dětské přídavky všem na všechny děti. O tuto částku pak jednoduše snížit daně.

0 0
možnosti

villík

31. 10. 2012 10:13
Teď jste právě navrhl, jak ještě více podpořit a rozšířit..

..množství a činnost zlodějských a lupičských cikánských gangů

0 0
možnosti

Maximus Minimus Medius

31. 10. 2012 8:21
bez komentáře

máte svatou pravdu - Bůh s námi - cesta k normálu bude už nyní velmi obtížná,za 4O-5O let ( 2-3 romské generace) nemožná ...  čeká nás hluboký středověk ( v lepším případě ) ...

0 0
možnosti

Karl Novak

31. 10. 2012 11:00
Re: bez komentáře

Cesta k jakému normálu ?

0 0
možnosti

Antek

31. 10. 2012 4:44
Rómská otázka

To bych se měl jako s prominutím prase v žitě,kdyby mi od narození do smrti někdo uhlazoval cesty,vodil za ručičku.I když se toto děje u Rómů,tak ti si toho neváží,jakákoliv snaha je nějak polidštit vyšla naprázdno.Za bývalého režimu se jim dávaly byty-co z nich udělali?Podívejte se na Chánov.Stále se chovají jako divoká zvěř,ale oni chudáčci jsou ti ublížení.To že je nikdo nechce zaměstnat,za to si můžou sami,raději zaměstnám 3 Ukrajince na které je spolehnutí,než 6 Rómů,kteří potřebují mít nad sebou neustálý dohled a chodí do práce jak se jim zachce.

2 0
možnosti

Burkert

31. 10. 2012 1:02
reakcia autora:

ekon: Treba povedať aj B. Zamestnaní majú jednak zodpovednejší prístup a jednak viac zarobia, ak žena nie je na materskej ale v práci. Nikdy som netvrdil, že nepodporovanie ignorovania plánovaného rodičovstva je samospasiteľné. Ale bez neho všetky, aj dobré opatrenia, vychádzajú nazmar. Lebo problém narastá oveľa rýchlejším tempom ako sa rieši. Samozrejme tých dôvodov vysokej pôrodnosti je viac. Ja som spomínal aj druhý, nie len neobmedzené vyplácanie rodinných prídavkov. Ale aj postihovanie za neplnenie povinnej výživy. Pochybujem, že v Nigeri je zanedbanie je tr. činom. Áno, v Európe bola v minulosti oveľa vyššia pôrodnosť. Ale to je minulosť. Nezávislosť žien Rómiek by sa rapídne zvýšila, ak by tí Rómovia ktorých s to týka boli za bezuzdné plodenie postihovaní v zmysle Trestného zákona a Zákona o rodine. Ja zmysel výchovy nespochybňujem. Ale k výchove patria aj prísne opatrenia. Pre Lesicatko: odkiaľ máte tie počty? Z mojej vety boli vytiahnté zrniečka za účelom jej spochybnenia.

0 0
možnosti

lesicatko

31. 10. 2012 1:13
Re: reakcia autora:

Pre Bukerta - infostat. X krat som to už daval aj na SME. Pozor, to nie sú data zo štatistického úradu , to sú demografické štatistiky.

0 0
možnosti

mekon2

30. 10. 2012 23:49
Porodnost

Článek je dobrý, ale stojí na velkém zamlčeném předpokladu, že příspěvek na děti nějakým zásadním způsobem ovlivňuje porodnost. To může být i pravda, ale nemyslím, že je to úplně evidentní. Nárok na tyto příspěvky máme všichni, ale průměrná porodnost je přitom někde kolem 1.4 dítěte na ženu. A když se podíváme na státy s největší porodností na světě, jako Niger nebo Afgánistán, kde vám nikdo na děcka nedá ani korunu, důvody vysoké porodnosti budou jinde. I v Evropě byla porodnost mnohem vyšší v 19. stolení, bez příspěvků. Podle toho, co jsem o tomto tématu četl, je razantní pokles porodnosti vždy spojen se zvýšením nezávislosti žen, jejich vzděláním a možností si najít práci a vybudovat kariéru. Bohužel tohle je mnohem náročnější ovlivnit, než jen omezit rodičovské příspěvky.

0 0
možnosti

lesicatko

31. 10. 2012 0:01
Re: Porodnost

Asi tak. V SR je cca 60 000 Romov integrovaných v populacii, ktorí majú aj približne plodnosť bielych, teda cca 1,4.

A súčasne je aj cca 120 000 Romov v segregovaných osadach s plodnosťou cca 5,6 dieťaťa na ženu vo fertilnom veku. Zbytok kolíše medzi týmito hodnotami v zavislosti od stupňa integracie. Teda stupeň integracie je rozhodujúci pri reprodukčnom spravaní / a tam je to vzdelanie, emancipacia, vymanenioe z kruhu chudoby, vzorce spravania /

0 0
možnosti

Old Nord

30. 10. 2012 23:22
Tu by mohla byť dobrá diskusia

Ale nebude, o pár desiatok minút to väčšina zavesí na hák.

Váš blog znie logicky a aj je logický. Lenže vplyvom "neznámeho fluida" je všetko naopak. Zatiaľ. Život však ukáže že ste mal pravdu. Život sa totiž oklamať demagógiou nedá - má svoje pevné zákony.

1 0
možnosti

lesicatko

30. 10. 2012 23:49
Re: Tu by mohla byť dobrá diskusia

Marcel kecá,viď Bill Baker a jeho kniha z bludného kruhu. Určujúce sú vzorce spravania, nie plodnosť.

No a tato veta "Ale nech povinná výživa detí je skutočne povinnou nie pre nezainteresovaných daňových poplatníkov, ale rodičov:" je už absolútnou demagogiou, Krajiny EU majú predsa uzakonenú možnosť generalneho súhlasu s adopciou pred narodením, UK dokonca ma aj legalne surogatne materstvo :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 114
  • Celková karma 9,27
  • Průměrná čtenost 1196x
bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda mám za to, že za zlom vo svete nie sú ani USA, ani Židia, ani tajné spolky, ale prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s "ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii.  

Na blogu iDnes od 10.1.2010 článkom "Čo je cennejšie, zdravie, alebo poznanie?". Na blogu Sme od r. 2007. http://burkert.blog.sme.sk/